עולם התעשייה ותעשיית הבנייה בפרט, נחשב כמזהם סביבתי מבין הגדולים ביותר בארץ ובעולם, וגורם לנזקים סביבתיים קשים. זיהום זה בא לידי ביטוי גם באוויר שאנו נושמים ולא אחת ניתן אף לחוש זאת., כמו כן זה מתבטא בשימוש מופרז במים וניצול מוגזם של משאבי הטבע לטובת הבנייה. מדינת ישראל פועלת לא מעט על מנת לצמצם את כמות הזיהום ולגרום להעלאת המודעות בקרב הציבור להתחיל לפעול למטרת שינוי. אחד הדרכים לחסוך משאבים אלו ולהפחית את רמת הזיהום הסביבתי היא לעבור לבנייה ירוקה, בנייה אקולוגית.
מהי בעצם בניה אקולוגית?
וודאי כבר שמעתם את המושג בנייה אקולוגית, אבל האם משמעותו ברורה וחד משמעית? אנשים רבים מבינים את המושג אך פחות מכירים את היתרונות שהוא מספק. ובכן, התשובה לכך די פשוטה: בניה אקולוגית היא סוג של בנייה, בנייה מיוחדת שונה ממה רובנו מכירים והיא נעשית על ידי שימוש במשאבים טבעיים שנמצאים בשפע. המבנה כולו נבנה לפי דרכי ניצול של האקלים [שמש] והבניה מתבצעת על ידי תכנון אקולוגי. תכנון אקולוגי בוחן את החומרים המצויים, את השפעתם על הסביבה, מהיכן מקורם והאם הם כדאיים.
חומרים לשימוש ב-בניה אקולוגית
כפי שכבר הזכרנו קודם לכן, בנייה אקולוגית הינה בנייה על ידי שימוש בחומרים טבעיים אשר נמצאים בשפע בסביבה שלנו. חומרי גלם אלו יכולים להיות אדמה, קש ואבן. שיטת בניה זו מקובלת ונפוצה בלא מעט מדינות בעולם ולאחרונה החלו גם בישראל להבין את היתרונות המשמעותיים שניתן להרוויח ממנה ולכן ניתן לראות לא מעט מבנים שבנויים בצורה אקולוגית- בתים, מחסנים, פרגולות ועוד….
יתרונותיה של בנייה אקולוגית:
לבנייה מסוג זה ישנם לא מעט יתרונות- ראשית, היתרון הבולט מכולם הוא עניין של בנייה ידידותית לסביבה והפחתת הזיהום שהוזכר לעיל. שנית, תכנון נכון של הבית – בנייה מסוג זה מותאמת בצורה כזו על מנת לנצל את האקלים באותו מקום ובכך לחסוך המון אנרגיה. באופן זה ישנה התחשבות גם בחיסכון בחימום, קירור ואור בתוך הבית. יתרה מכך, אנו חוסכים המון אנרגיה על ידי העובדה שלא מייצרים עבורנו את החומרים להבניית המבנה, הם פשוט נמצאים בסביבה שלנו בשפע…
Comments (0)